Dora Ball Dragon Raderade tidpunkten den Vid Figur F KINKESI KINIKUMAN S Kroppsuppsättning 14 42d74mgfa21890-TV- och filmkaraktärsleksaker


Klar - Stelton @ RoyalDesign
Nr 6 2019 Årgång 85
Nr 6 2019 Årgång 85

Fokus

Klimatomställning ger uppdrag för advokater

Vackert skålset i glas från Nachtmann

Klimatförändringarna och behovet av omställning till förnybara energikällor ger spännande och viktiga uppdrag till de advokater som satsat på energirätt. Omställningen innebär samtidigt stora utmaningar för rättssystemet. Och allt oftare ställs klimatmålen mot andra gröna värden.

Läs mer
Citatet som pryder denna mugg är sagt av Lisbet till Maddicken och lyder: Jag har en ärta i näsan

Ledare

Gästkrönika

Att bejaka det komplexa kan vara en motståndshandling

Jag fick även med mig något annat från Motala. Från mina föräldrar. Min pappa Hans var – och är fortfarande –... Läs mer

se/reservglas-till-classic-oljelampa-klar
Annons
Annons Annons
net/67/a3c8c1b8-d2c3-460b-b985-a7a37fb36aa8
Nyheter
se/intermezzo-bla-olglas-33-cl
Charmig liten staty i annanas form
Visa fler nyheter
net/67/a3c8c1b8-d2c3-460b-b985-a7a37fb36aa8
Nyhetsreportage
samt en liten glaskollektion med klar droppe
Brohult M Handtag Large
Skålen är ett samlarobjekt och präglas av ett motiv som lever vidare från 1996
se/bilder/artiklar/zoom/Pm0222_1
Annons
Annons Annons
En av House Doctors storsäljare!

Praktisk juridik

Sockel: GU10 Watt: 4W Kelvin: 2800 Lumen: 280 Brinntid: 12
Annons
Annons HJUL 1 18 - BLY53 FERRI LAFERRARRI - MATT BLAK
Lanterna Antique - Small - Reforma Sthlm

Fokus

Beslag Design - Köp handtag & krokar online | RoyalDesign

P.S. Chefredaktören har ordet

Alltid på advokatens sida

”Allt har sin tid, det finns en tid för allt som sker under himlen […] en tid att plantera, en tid att rycka upp.” Står att läsa i Predikaren. Eller som ett tåg som närmar sig; fjärran, långt ifrån ser det ut att röra sig sakta. Men så närmar det sig, och svischar förbi under några bullrande sekunder för att sedan försvinna i fjärran.

Lite så är det i dessa dagar då Anne Ramberg, tidskriftens ansvariga utgivare, kansliets chef och – förstås – Advokatsamfundets generalsekreterare, arbetar sina sista dagar på Advokatsamfundet. Alla på kansliet har vetat om det länge, men ändå blir upplevelsen så stark, i dessa dagar. Olika känslor blandas, ett vemod över att en epok är över. Fast också en tydlig insikt om att nu råder uppbrottstid och kommande förändringar.

Med Anne Ramberg – eller Ankie som hon kallas av de anställda på kansliet – som ansvarig utgivare har redaktionens tillvaro i en mening varit trygg, på så vis att hon alltid backat upp, stöttat och engagerat sig passionerat i tidskriften Advokatens utveckling, läs mer på s. 16. Samtidigt har Ankie på ett konstruktivt sätt varit pådrivande, full av idéer och uppslag samt intresserad av medier. Just så som varje ansvarig utgivare borde vara.

Under hennes tid har tidskriften förändrats från grunden, från att ha haft karaktären av en traditionell, tämligen inåtvänd organisationstidning, till att bli en viktig spelare i Rättssverige och även återkommande i samhällsdebatten. Advokaten har fördjupats och rymmer numer, till skillnad från före Rambergs tid, gästkrönika, praktisk juridik, stora temasatsningar och månadens advokat.

Med Ankie som ansvarig utgivare har det alltid varit spännande dagar på redaktionen.

Om kung Gustav III har det sagts att det låg ett skimmer över hans dagar. Detsamma kan sägas här. Det låg ett skimmer över Anne Rambergs dagar.

Tom Knutson Chefredaktör

Vid den tidpunkten Raderade Dragon Ball Dora Figur 14 Kroppsuppsättning F S KINIKUMAN KINKESI